Portret18 Portret18

Behandeling

Bij Herlaarhof gaan we uit van wat je goed kunt en leren we je omgaan met wat je minder goed kunt. Welke behandeling of behandelingen jij kunt krijgen, is afhankelijk van de problemen die je hebt en van je doelen.

Kinderen en jongeren

Behandeling bij Herlaarhof

Als het duidelijk is waar jouw problemen vandaan komen, bespreken we met jou en je ouders aan welke doelen jullie willen gaan werken. Voorbeelden van doelen zijn 'ik wil leren minder snel boos te worden..' of 'ik wil leren meer te durven..'. Dit komt in je behandelplan. We vinden het belangrijk dat er een behandeling gekozen wordt die bij je past. Jij mag hier over meedenken. We bieden verschillende soorten behandelingen. Dit kunnen gesprekken, therapieën of online modules zijn. Alleen voor jou, samen met je ouders of in een groep.

Niek Joosten 13

Het gaat Niek goed! Hoe anders stond zijn leven er een aantal jaren geleden nog voor.

De nu 20-jarige Niek is een enthousiaste verteller, met ogen die sprankelen en een gulle lach. Hij rondt binnenkort zijn MBO-opleiding af en heeft zicht op een vaste baan bij zijn stagebedrijf waar hij kan starten met een HBO-opleiding. Niek is een echte aanpakker; in zijn vrije tijd organiseert hij feesten en partijen, is hij hovenier én werkt hij in de horeca. Hij woont thuis bij zijn ouders en heeft al langere tijd een lieve vriendin. Hoe anders stond zijn leven er een aantal jaren geleden nog voor.
Lees het verhaal

Vragenlijsten om het resultaat van de behandeling te meten

Als je bij Herlaarhof in behandeling bent, kijken we regelmatig of de behandeling aanslaat en of het al beter met je gaat, dat heet ROM. Dit doen we niet alleen in gesprekken, maar ook aan de hand van vragenlijsten op internet. Je ouders vullen een vragenlijst in. Als je ouder bent dan 12 jaar, mag jij zelf ook vragenlijsten invullen. Ook je leraar wordt gevraagd een lijst in te vullen. De vragenlijst wordt ingevuld aan het begin van je behandeling en daarna elke 6 maanden. Dit zijn telkens dezelfde vragenlijsten, zodat we de antwoorden kunnen vergelijken. Tijdens gesprekken met je behandelaar komen jullie samen terug op de vragenlijsten.
Je kunt inloggen met de gebruikersnaam en het wachtwoord  die in de brief staan die je thuis ontvangen hebt.

Samenwerking met je ouders

Tijdens de behandeling hebben de groepsleiders en je ouders regelmatig contact. Ouders worden zoveel mogelijk bij de behandeling betrokken. Je ouders hebben regelmatig gesprekken met de groepsleiders en met andere behandelaars. Beslissingen over de behandeling worden ook samen met jou en je ouders genomen. Voor vragen kunnen zij uiteraard ook terecht bij Herlaarhof. Ouders komen soms tijdens de behandeling ook een aantal keer een paar uur op de groep meedoen.